Fotografering

Jag älskar att fotografera och jag älskar hundar, så därför föll det sig helt naturligt att kombinera dessa två passioner. Jag har egentligen fotograferat hundar och andra djur så länge som jag haft en kamera och jag minns föräldrarnas suckar var gång en ny filmrulle skulle framkallas. Där fanns mest kalvar, katter och hästar och någon enstaka hund som jag lyckats fånga vid något av de tillfällen då jag träffade på en sådan.

Min kärlek för just bilder på hundar har genomgått flera olika stadier. Jag har bland annat en samling bestående av runt 15 000 olika vykort med just hundmotiv. Dessutom har jag flera hyllmeter med hundböcker, inhandlade just på grund av bilderna. När sedan min Tibetanska Mastiff tassade in i mitt liv så insåg jag att jag ville dokumentera denna storslagna händelse och införskaffade därför en digital systemkamera. Sedan dess skulle jag vilja påstå att jag “samlar” på hundfoton. Ovanliga raser står högt på min önskelista.

Jag har bland annat fotograferat cimarron uruguayo, bluetick coonhound, podenco canario, porcelaine och thai bankaew dog. Dessa raser ses inte särskilt ofta här i Sverige och ett par av dem är även ovanliga ute i övriga Europa.

Jag ska se över mitt bibliotek en vacker dag och lista raserna på ett mer ordnat sätt.