Blekingemästaren, Ronneby 2012-10-21

 

Då har årets upplaga av den mycket trevliga utställningen Blekingemästaren gått av stapeln. I år var jag på plats utan hund. Detta var den första Blekingemästaren som jag inte har visat Zodd på sedan han flyttade hit 2007. Det kändes märkligt, men det var trevlig att flera stycken frågade efter honom när jag dök upp med enbart min kamera.
Zodd var hemma och njöt av sin pensionering och ett stort saftigt märgben.
I år hölls Blekingemästaren för första gången på Ronneby Horse Center istället för på Naturbruksgymnasiet i Bräkne-Hoby.
Lokalerna var mycket fina och utanför fanns en hel del vackra bakgrunder när jag gav mig ut på jakt i skepnad av hundfotograf.
Ett stort tack till alla glada människor som lät mig fotografera era vackra hundar.
Det var mycket trevligt och jag hoppas att ni ska bli nöjda med bilderna.

Jag hade dessvärre inte möjlighet att vara kvar tills finalerna så jag begav mig hemåt med ett nästan dött batteri och fullt minneskort.

Jag fick äran att fotografera de nyligen anlända Hugo och Ellie som rest från Frankrike för att slå sig till ro här i Svea Rike. Dessa två mycket trevliga Pyrenéerhundar är fortfarande valpar och ledsagade av sin femåriga plastmamma Tess, även hon en ståtlig Pyrenéerhund.

Och så träffade jag en otroligt vacker Bluetick Coonhound, en av 13 individer i Sverige. Jag har träffat henne en gång förr och fotograferat henne, men denna gången tog vi lite mer tid på oss.
Matte Veronika har all rätt att skälla på mig för att jag har glömt vad hennes hund lystrar till, jag minns bara att det var ett mycket ovanligt namn.
Vad hon heter i stamtavlan har jag dock full koll på – Korpklons Sippa! Hon residerar på BergsKruu’s kennel.

Och så fick jag fotografera ett helt gäng Leonbergers! Tusen tack till Madde och hennes syskon som alla var helt utomordentliga assistenter. Det är alltid lika kul att fotografera lydiga och frimodiga hundar. Hanen i gänget blev Världsvinnare 2008 och residerar även han på Listerlandet. Hans namn är DK UCH FI UCH KBH V-90 SE UCH WW-08 Knockando’s Lord Nelson (hoppas nu att alla titlar kom på rätt plats). Jag minns klart och tydligt att det stod om honom i Blekinge Läns Tidning när han kammat hem den imponerande titeln Världsvinnare.
Hans två damer Tjorven och Trolla poserade villigt i hans sällskap och även de är världsvinnare men av ett annat slag – de har en underbar familj som ger dem massor av kärlek och tid.

Dessutom hann jag med att träffa, fotografera och imponeras av två Blodhundar. Oj oj oj så mycket rynkor att pussa på! Mycket vackra hundar. Tack Anna för att du lät dina bestar posera framför kameran.

Tre glada Schnauzers (Schnauzrar?) fick även de hamna framför kameran. Det var trevligt att fotografera dem. Stort tack till deras två mattar.

Lilla Snöa måste även få nämnas vid namn. Hon är en black and tan Finsk Lapphund på runt 6 månader som hade massor av bus i blicken och benen! Det var inte lätt att fota henne men med hjälp av hennes matte Lotta så lyckades jag få till ett par bilder på även henne.

Allra sist fotograferade jag Caycico’s Catch my heart. Denna vackra Shar Pei blev BEST IN SHOW på Gröngölingen i Hässleholm (jag var där och jobbade som ringsekreterare). Han är både trevligt och snygg.

Ännu en gång – ett STORT tack till ALLA som lät mig fotografera era hundar. Det var mycket givande och trevligt att prata med er och träffa era fyrbenta vänner!

I dagsläget tar jag följande för mina hundfoton:

70 kr/bild för de bilder som du vill använda på din dator/internet/facebook osv.

Samtliga bilder som är tänkta att användas på nätet kommer att ha min logga/signatur (den som syns i något av hörnen).

Texten som syns tvärs över bilden plockar jag bort på de bilder du vill köpa!

Om du är intresserad av en bild i högre upplösning (för att t.ex använda som annonsmaterial, klubbtidning eller dylikt) så hör av dig för priser.

Om du vill ha några av bilderna framkallade så finns mer information om du klickar på “Fotografering/Prislista” uppe i menyn. Det finns även möjlighet att få din älskade hund på en canvastavla. På samtliga bilder som framkallas så tar jag bort min logga och signerar istället bilderna för hand.

För att jag ska veta vilka bilder du är intresserad av så skicka ett mail till sannasdd@gmail.com där du anger bilden/bildernas namn (namnet står under respektive bild då du klickar på dem). Därefter hör jag av mig till dig så snart jag kan och mailar efter överenskommelse de bilder du vill använda på webben.
De bilder som framkallas kommer på posten så fort de är klara.

Betalning sker via faktura som jag sänder ut via mail efter beställning av bilder (webbstorlek) eller i samband med leverans av bilder (förstoringar, bilmagneter och dylikt).